05 - 07 - 2015
ΕΚΘΕΣΕΙΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
EDITORIALS

Του Φώτη Χαραλαμπίδη

- Κληρώνει...

- Τρέχουν να… φτάσουν!

- Συμπληγάδες…

 - Μπρα-ντε-φερ…

- Θρίλερ διαρκείας…

-Οριακές καταστάσεις…

-Χαμένοι στους εκβιασμούς…


 Του Χρήστου Ηλιόπουλου*

 - How to go about buying a plot in Greece

-Η Σύμβαση Εργολαβικού στην Αντιπαροχή

-Στα ελληνικά δικαστήρια για κληρονομιές ομογενών

- Πότε λήγει η ασφάλιση αυτοκινήτου

- Αναστέλλεται ο φόρος υπεραξίας

  - Inheriting in Greece

- Γονική παροχή από το εξωτερικό

- Πολεοδομική τακτοποίηση ακινήτου και κληρονομιά

- Άκυρη η ιδιόγραφη διαθήκη αν κληρονόμος είναι μη συγγενής

- Η κληρονομιά στην Ελλάδα


 -Ένα όνειρο θα γίνει πραγματικότητα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ - Παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κυρίου Γιώργου Καμίνη πραγματοποιήθηκε  συνέντευξη τύπου


ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ

ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ- Ο Καθηγητής κ. Μπαμπινιώτης για το νέο του Λεξικό

Αποκλειστική συνέντευξη στον ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ- Ο κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ αποτελεί ένα


-“ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ”

Του συνεργάτου μας ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ -Συνέντευξη με τον Μανώλη Καρπαδάκη, Διευθυντής Μάρκετινγκ της TERRA CRETA Επί  τέλους και μια προσοδοφόρα ευρωπαϊκή πρωτιά η Ελλάδα μας!


  -Από το 2006 ως σήμερα έχουν αποτραπεί συνολικά 1.059 περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ - Ακόμα μία περίπτωση εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας, από χρήστη του διαδικτύου, απέτρεψε, μετά από άμεσες και συντονισμένες 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Οι Έλληνες του Βελγίου ψηφίζουν ΝΑΙ την Κυριακή
Μετά από τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα, στη σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση και συνολικά, οι Έλληνες που ζούμε στο Βέλγιο πιστεύουμε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη
5th Annual Capital Link CSRinGreece Corporate Social Responsibility Conference «Entrepreneurship-Innovation-Society»
On Thursday June 25, 2015 - an extremely difficult day for our country as the Eurogroup meeting was taking place and Greece was the main topic of discussion - the 5th Annual Capital Link CSRinGreece Corporate Social Responsibility
Παραμονή στον σκληρό πυρήνα του ευρώ
«Το ζήτημα δεν είναι η προσωρινή παραμονή στο ευρώ αλλά η παραμονή της χώρας στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης» δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV για την πρωτοβουλία «"Ναι" στο δημοψήφισμα».
ΦΕΤΟΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΙΑ 4η ΧΡΟΝΙΑ Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ OMOGENEIA MAGAZINE
Για 4η χρονιά φέτος, εν μέσω κρίσης για τη χώρα μας, όλοι οι ομογενείς όπου γης, πρέπει να επισκεφτούν τη γενέτειρα δίνοντας ένα φιλί ζωής στον τουρισμό μας. Και όσοι από μας έχουν το χρόνο να επισκεφτούν και άλλα μέρη της ωραίας πατρίδας μας
Λιγότεροι αριστούχοι στις φετινές πανελλήνιες
Πολύ λιγότεροι, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, ήταν οι μαθητές που αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ενδεικτικό είναι ότι σχεδόν σε όλα τα μαθήματα τα ποσοστά των μαθητών που βαθμολογήθηκαν από 18 και πάνω (στην κλίμακα του 20) ήταν μειωμένα
«Ευπρέπεια, ως στοιχείο της Ενημέρωσης, στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο Δημοσιογραφικό Χάρτη μέχρι τη Μεταπολίτευση»
Η Ευπρέπεια στην Ενημέρωση αποτελεί δικαίωμα του πολίτη και είναι η απόδειξη για την ποιότητα της Δημοκρατίας. Η παραπάνω διαπίστωση αποτελεί το κοινό συμπέρασμα Ελλήνων και ξένων ομιλητών (ακαδημαϊκοί, καθηγητές ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, ανταποκριτές) στην ημερίδα που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Ανταποκριτών Διεθνών Μ.Μ.Ε.
Ο αρχιλοχίας που παραιτήθηκε από τον ελληνικό στρατό και έγινε «στρατηγός του γύρου» στην Αυστραλία
Ο Θωμάς Δελιόπουλος, ήταν αρχιλοχίας στον ελληνικό στρατό. Μέχρι πριν από τέσσερα χρόνια αυτό. Οπως σημειώνει η εφημερίδα Αγορά, ο Δελιόπουλος, πριν από τέσσερα χρόνια παραιτήθηκε από το στρατό που είχε ειδικότητα μάγειρα και
Αποκλειστική συνέντευξη με τον Έλληνα θανατοποινίτη στην φυλακή της Φλόριντα
Η ατμόσφαιρα στην επαρχιακή πόλη Τζάκσονβιλ της Πολιτείας της Φλόριντα όπου προσγειώνεται το αεροπλάνο είναι μελαγχολική. Μία πόλη απλωμένη, σπίτια σε απόσταση το ένα από το άλλο, κανένα κέντρο, κανένας πεζός και μία

Πέθανε ο Αλέκος Κιτσάκης

Σίγησε για πάντα «το αηδόνι της Ηπείρου», Αλέκος Κιτσάκης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, ενώ νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων, στα Γιάννενα.Γεννημένος στο Ριζοβούνι του νομού Πρέβεζας το 1934, ορφανεύει μικρός και εγκαθίσταται

στην Αθήνα όπου και αρχίζει να συμμετέχει σε εκδηλώσεις της Ηπειρώτικης Ομοσπονδίας. Ο Αλέκος Κιτσάκης τα χρόνια εκείνα συμμετείχε και σε φιλανθρωπική εκδήλωση στο θέατρο Reχ, με τη Μαρίκα Κοτοπούλη. Ήταν τότε που η πριγκίπισσα Φρειδερίκη, ενθουσιασμένη, τον πήρε μαζί της στο παλάτι, όπου και διέμεινε για μικρό χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στο Οικοτροφείο Κέρκυρας (Αχίλλειο Ίδρυμα) και τον Σεπτέμβριο 1949 στάλθηκε στη Μέση Γεωπονική σχολή Πατρών (Σκαγιοπούλειο Ορφανοτροφείο) όπου παράλληλα σπούδασε στο Ωδείο Πατρών, έψελνε στην εκκλησία και παρουσιάζονταν σε εκπομπές Δημοτικού τραγουδιού στο ραδιόφωνο.

Με την επιστροφή του στην Αθήνα συμμετείχε σε εκπομπές της ΕΡΤ ενώ εξασφάλισε, με τη βοήθεια του Μανόλη Καλομοίρη, υποτροφία στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Αν και ξεκίνησε τις σπουδές, δεν τελείωσε λόγω στράτευσης. Συνεργάστηκε με την Odeon του Μίνωα Μάτσα και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη μουσική βιομηχανία. Υπολογίζεται ότι έχει ηχογραφήσει 2.500 τραγούδια.

Είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως την Καίτη Γκρέι, τον Στέλιο Καζαντζίδη, τη Μαρινέλλα, τη Ρίτα Σακελαρίου, την Τζένη Βάνου, τον Περικλή Περράκη, τον Βασίλη Σούκα, τον Στάθη Κάβουρα, και πολλούς άλλους καλλιτέχνες.

Τα χιλιάδες τραγούδια του, δικά του και άλλων, εξυμνούν συνήθως την Ήπειρο, τη φυσική ομορφιά του τοπίου, την ποιμενική ζωή, την ξενιτιά, τον έρωτα, αλλά και τους αγώνες του ελληνικού έθνους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το νέο look του OMOGENEIA MAGAZINE

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ

Το 'OMOGENEIA MAGAZINE'  αναβάθμισε πρόσφατα τον ιστότοπό του εφαρμόζοντας τις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της διαχείρισης του περιεχομένου του. Η αναβάθμιση αυτή καθιστά πλέον τον  ιστότοπό μας πολύ πιο εύχρηστο απ΄ότι στο παρελθόν. Ωστόσο καταβάλονται προσπάθειες να επαναφέρουμε ορισμένες χρήσιμες δημοσιεύσεις οι οποίες  άπτονται του ενδιαφέροντος των ομογενών  επιλέγοντάς τες ανάμεσα  από  20.000 άρθρα, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις κλπ.

Ευελπιστούμε, όπως και στα τελευταία 13 χρόνια, να συνεχίσετε να μάς επισκέπτεστε  Από την πλευρά μας, εμείς, θα συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενήμερους σε καθημερινή βάση, για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα  και σε όλη την ομογένεια. Στείλτε μας  τα νέα από τη χώρα που διαμένετε. Ακόμα  τις όποιες παρατηρήσεις και προτάσεις σας, σχετικά με το περιεχόμενο που θα θέλατε να εμπεριέχει ο νέος μας ιστότοπος. Στείλτε το μήνυμά σας  στην  διεύθυνση: ommepress@yahoo.fr

ΡΟΗ ΤΙΤΛΩΝ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Ανοδική πορεία σημείωσε η παγκόσμια αγορά των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones), αφού οι πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση σε παγκόσμιο επίπεδο, της τάξης του 19% κατά το 1ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014.

Tουλάχιστον 366 εκατομμύρια συσκευές πωλήθηκαν στη διεθνή αγορά, με τις αναδυόμενες αγορές να παράγουν το μεγαλύτερο τμήμα της ζήτησης. Οι περιοχές που κατέγραψαν τις μεγαλύτερες πωλήσεις ήταν η Ασία, ο Ειρηνικός, η Ανατολική Ευρώπη και η Μέση Ανατολή, αφού οι πωλήσεις των smartphones, σύμφωνα με σχετική ανάλυση της εταιρείας Gartner, αυξήθηκαν κατά 40% το 1ο τρίμηνο του 2015, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο...(συνέχεια εδώ)


  Έρχονται τα Windows 10

Το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα επόμενης γενιάς της Microsoft, τα Windows 10, πρόκειται να διατεθούν στην αγορά νωρίτερα από ό,τι ήταν αρχικά αναμενόμενο, με την εταιρεία να ανακοινώνει την κυκλοφορία τους στα τέλη του Ιουλίου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Microsoft αναφέρει ότι τα μοντέλα των υπολογιστών και των tablets που θα ενσωματώνουν το νέο λειτουργικό θα αρχίσουν να πωλούνται από τις 29 Ιουλίου, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC. Την ίδια περίοδο τα Windows 10 θα γίνουν διαθέσιμα δωρεάν στους ήδη υπάρχοντες χρήστες των Windows 7 και 8. Οι εκδόσεις των 10 για κινητά τηλέφωνα, κονσόλες παιχνιδιών Xbox και άλλα προϊόντα θα γίνουν διαθέσιμες αργότερα...  (συνέχεια εδώ)

 


 Νέο Xbox One

Μία νέα έκδοση της δημοφιλούς κονσόλας παιχνιδιών Xbox πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα η Microsoft, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η εταιρεία. Η είδηση είχε διαρρεύσει λίγες ημέρες νωρίτερα η Amazon, προμηνύοντας την άφιξη της νέας συσκευής, το κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι ότι ο αποθηκευτικός της χώρος θα φτάνει το 1TB.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να επεκτείνουν περαιτέρω τον αποθηκευτικό χώρο με χρήση εξωτερικού δίσκου USB 3.0. Με αφορμή την ανακοίνωση της νέας έκδοσης του Xbox, η Microsoft παρουσίασε και ένα νέο χειριστήριο, το οποίο θα περιλαμβάνει ακουστικά 3.5mm.

Το νέο Xbox One θα κοστίζει περίπου 400 ευρώ. Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης ότι η τιμή του μοντέλου των 500GB θα οριστεί μόνιμα περίπου στα 350 ευρώ.

 

 

***************************************************

5th THESSALONIKI BIENNALE OF CONTEMPORARY ART, May – September 2015

 


 Πολωνία: GRECKA PANORAMA, η πρώτη έκθεση

για Ελλάδα και Κύπρο

 

 


 

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2015

 

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Μας «παγώνει» η Paypal

04 July 2015
Μας «παγώνει» η Paypal

Ανακοίνωση εξέδωσε η PayPal σχετικά με την παροχή υπηρεσιών στην Ελλάδα, μετά την επιβολή των...

«Θα κρατήσετε το ευρώ;»

04 July 2015
«Θα κρατήσετε το ευρώ;»

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild πως οι...

5th Annual Capital Link CSRinGreece Corporate Social Responsibility Conference «Entrepreneurship-Innovation-Society»

04 July 2015
5th Annual Capital Link CSRinGreece  Corporate Social Responsibility Conference  «Entrepreneurship-Innovation-Society»

On Thursday June 25, 2015 - an extremely difficult day for our country as the...

Νέα διάψευση από Κατσέλη για FT

04 July 2015
Νέα διάψευση από Κατσέλη για FT

Σε νέα κατηγορηματική διάψευση προχώρησε νωρίτερα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η επικεφαλής της Ένωσης...

Μαγνησία: Στο 80% οι ακυρώσεις από Έλληνες παραθεριστές

04 July 2015
Μαγνησία: Στο 80% οι ακυρώσεις από Έλληνες παραθεριστές

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας, δια του προέδρου τους Γιώργου Ζαφείρη,...

«Η ΕΕ αναζητά τρόπους να κρατήσει την Ελλάδα εντός»

04 July 2015
«Η ΕΕ αναζητά τρόπους να κρατήσει την Ελλάδα εντός»

Ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσουν οι Έλληνες την Κυριακή, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναζητά τρόπους...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η ΕΚΤ

04 July 2015
Συνεδριάζει τη Δευτέρα η ΕΚΤ

Σε λεπτομερή συζήτηση του αποτελέσματος του ελληνικού δημοψηφίσματος και καθορισμό της περαιτέρω στάσης της θα...

«Μάθε που ψηφίζεις»

04 July 2015
«Μάθε που ψηφίζεις»

Αντίστροφη μέτρηση για το δημοψήφισμα της Κυριακής. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί...

Σύνεση, ηρεμία και πάνω από όλα η ομόνοια συνιστά ο π. πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) κ. Στ. Ταμβάκης

04 July 2015
Σύνεση,  ηρεμία και πάνω από όλα η ομόνοια συνιστά ο π. πρόεδρος  του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) κ. Στ. Ταμβάκης

Την αγωνία και ανησυχία του εκφράζει ο π. πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) κ....

Οδηγίες προς τους ψηφοφόρους

03 July 2015
Οδηγίες προς τους ψηφοφόρους

Την Κυριακή 5 Ιουλίου οι Έλληνες πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα παίρνοντας θέση επί...

ΔΗΜΑΡ: «Ναι» στην ΕΕ και την Ευρωζώνη

03 July 2015
ΔΗΜΑΡ: «Ναι» στην ΕΕ και την Ευρωζώνη

Στο δημοψήφισμα, η Δημοκρατική Αριστερά λέει ΝΑΙ στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, ΝΑΙ στη λύση...

Τσακαλώτος: Πήγαμε σε δημοψήφισμα γιατί το πρόγραμμα δεν θα περνούσε από τη Βουλή

03 July 2015
Τσακαλώτος: Πήγαμε σε δημοψήφισμα γιατί το πρόγραμμα δεν θα περνούσε από τη Βουλή

«Πήγαμε σε δημοψήφισμα γιατί το πρόγραμμα που θα φέρναμε δεν θα περνούσε από τη Βουλή»,...

«
||
»
ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...

...ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ !
MOST READ
ΤΟ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ