OMOGENEIA MAGAZINE

13 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ!

Friday
Aug 22nd
Text size
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΜΙΑ ΤΡΙΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

ΜΙΑ ΤΡΙΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

E-mail Print PDF

Την Τρίτη του θητεία θα διεκδικήσει στην Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών  ο Δημήτρης Αργυρόπουλος στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ που θα διεξαχθούν την Κυριακή 21 Απριλίου 2013.

 

Έπειτα από 2 επιτυχημένες θητείες στη θέση του Προέδρου ο Δημήτρης Αργυρόπουλος  είναι έτοιμος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του στο ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ MAGAZINE,  να επωμισθεί το βάρος μιας νέας απαιτητικής, όσο ποτέ άλλοτε, θητείας  προκειμένου να φέρει σε πέρας  τους νέους στόχους που έθεσε ο ίδιος. Τον ρωτήσαμε  για τα πεπραγμένα της θητείας  του αλλά και τι σκοπεύει  να πετύχει αν οι Έλληνες ομογενείς των Βρυξελλών τον εμπιστευθούν με την ψήφο τους για μια ακόμα φορά.

Ο κ. Αργυρόπουλος δήλωσε  ότι σε καιρούς χαλεπούς για την πατρίδα μας  ο ρόλος  και οι δράσεις της Ελληνικής Κοινότητας  πρέπει να αλλάξουν,  να μετατοπισθούν και να ριφθεί το βάρος σε  νέες δράσεις που θα έχουν  να κάνουν με θέματα αλληλεγγύης  τόσο προς τους χιλιάδες συμπατριώτες μας που καταφθάνουν από την Ελλάδα όσο και προς την ίδια τη γενέτειρά μας.

Να ρίξουμε το βάρος σε δράσεις που ευαισθητοποιούν και κινητοποιούν τη τοπική κοινωνία αλλά και διεθνή γνώμη για τα θέματα της χώρας μας.

Είναι ένα εξαιρετικά υπεύθυνο έργο που θα πρέπει η νέα Διοίκηση να φέρει σε πέρας, τόνισε.

Ο ρόλος της Κοινότητας, είπε, είναι σήμερα τελείως διαφορετικός απ ότι ήταν στο παρελθόν. Οι καιροί επιβάλλουν να αλλάξουμε ριζικά τον προσανατολισμό μας και αυτό θα επιδιώξω αν οι συμπατριώτες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους. Τα 4 τελευταία χρόνια έζησα σε καθημερινή βάση την αγωνία εκατοντάδων συμπατριωτών μας που ζητούσαν να τους κατευθύνουμε σε αναζήτηση΄κάποιας εργασίας τους εδώ, να τους βοηθήσουμε ακόμα και οικονομικά. Ανταποκριθήκαμε όπου και όπως μπορέσαμε σύμφωνα και με τις οικονομικές μας δυνατότητες. Η εμπειρία των 4 τελευταίων ετών, που συνέπεσε με την κρίση στη χώρα μας, μας κατέστησε όλους πιο σοφούς για τον τρόιπο που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε μια κάθε ξεχωριστή περίπτωση. Και έμμισθοι να είμαστε πάλι θα ήταν δύσκολα τα πράγματα. Ευτυχώς δεν είμαστε έμμισθοι. Το έργο μας σήμερα είναι και συμβουλευτικό και  αγαθοεργό. Πρέπει να βρούμε τάχιστα ιδίους πόρους. Πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τους οικονομικά άνετους Έλληνεα να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν. Αλλά και όλους τους άλλους να συνεισφέρουν ακόμα και από το υστάρημά τους.  Η αλληλεγγύη που αναπτύσσεται στην Ελλάδα πρέπει να βρεί τώρα γόνιμο έφαφος εδώ. Κανείς δεν πρέπει να αμελήσει κανείς. Η Κοινότητα σήμερα, όποια και να είναι η διοίκησή της, δεν έχει την πολυτέλεια  να αναλίσκεται σε μικροκομματικές σκοπιμότητες  που μόνο ζημιά επέφεραν, παλαιότερα. Πρέπει όλοι μαζί με μια γροθιά να βοηθήσουμε τους συμπατριώτες μας αλλά και να κινητοποιήσουμε την κοινωνία αλλά και το βελγικό πληθυσμό  να προγραμματίσουν τις διακοπές τους στη χώρα μας.

Είναι τόσα πολλά που έχω κατά νου. Θα χειαζόταν ώρες να μιλάω για την ανάγκη όλοι μας να φανούμε αρωγοί.

Προσωπικά είμαι έτοιμος να αναλάβω μια ακόμα θητεία-πρόκλησης και ευθύνης.

Σίγουρα με τη βοήθεια όλων θα ανταποκριθώ.  ¨

Όσο για το βιογραφικό και την 40χρονη πορεία του Δημήτρη Αργυρόποιλου στα κοινά της ομογένειας, ο ίδιος μας  παρέπεμψε να ρωτήσουμε έναν οποιονδήποτε  πάροικο των Βρυξελλών. Δεν θέλησε να περιαυτολογήσει και να επεκταθεί περισσότερο.

Πράγματι η πορεία του στο χρόνο στην καρδιά της Ευρώπης, απ ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, και υπό πλείστες όσες ιδιότητες, είναι πολύ θετική και η προσφορά του  πολύ μεγάλη. Η τρίτη θητεία του σίγουρα θα είναι θετικότερη και θα έχει περισσότερα ευεργετικά αποτελέσματα για τον ελληνισμό των Βρυξελλών και κατ΄επέκταση για τη χώρα μας.

 

 

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ Ε.Κ.Β. ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 09:00 ΕΩΣ ΤΙΣ 19:00

ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ RUE DE SUEDE 37- 1060 SAINT-GILLES

ΜΠΟΡΕΙΤΕ  ΝΑ  ΨΗΦΙΣΕΤΕ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΒΕΛΓΙΚΗ  ΣΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ  ΄Η  ΤΟ  ΒΕΛΓΙΚΟ  ΔΙΠΛΩΜΑ  ΟΔΗΓΗΣΗΣ  ΄Η ΜΕ  ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ  ΕΓΓΡΑΦΟ  ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΕΦΟΣΟΝ  ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η  ΚΑΤΟΙΚΙΑ  ΣΑΣ  ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΨΗΦΟΥ  ΕΧΟΥΝ  ΟΛΟΙ  ΟΙ  ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ  ΕΝΤΟΣ  ΤΩΝ  19 ΔΗΜΩΝ  ΚΑΙ   ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΚΑΙ  ΟΙ  ΚΑΤΟΙΚΟΙ  ΤΩΝ  ΠΕΡΙΟΧΩΝ  ΣΤΙΣ  ΟΠΟΙΕΣ  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ   ΕΦΟΣΟΝ  ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ  ΤΟ  18 ΕΤΟΣ  ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ.

 

Ιστορική αναδρομή της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών

 

Ηταν στις 3 Οκτωβρίου 1943 που το ιδρυτικό καταστατικό της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών κατατίθεται στο Βελγικό Πρωτοδικείο (νομική μορφή το 1945). Η έδρα της ΕΚΒ στεγάζεται στο Ixelles στην οδό Crespel. Ο τότε Πρόεδρος, ο κ. Αθανάσιος Γεώργιος Περήφανος (διατέλεσε πρόεδρος από το 43-45) έφτασε στο Βέλγιο για σπουδές από τη Μικρά Ασία, απ’ όπου με τον ξεριζωμό του ’22 ήρθαν οι γονείς του. Η ελληνική παροικία της εποχής είχε βοηθήσει με φιλανθρωπικές εκδηλώσεις παιδιά με ασθένειες και διατέλεσε σημαντικό έργο για την εποχή εκείνη. Οι περισσότεροι Ελληνες ήταν έμποροι και είχαν την εκτίμηση του βελγικού πληθυσμού. Παρότι δεν είχαν ελληνικά σχολεία, τουλάχιστον ως την απελευθέρωση του 1945, η φροντίδα δεν εξέλιπε για την εκπαίδευση των παιδιών στα ελληνικά.

 

Το καταστατικό του ’43 (άρθρο 4) προέβλεπε ως στόχους:

α. να διατηρήσει και να αναπτύξει τα αισθήματα αλληλεγγύης και αμοιβαίας βοήθειας μεταξύ των εν Βελγίω Ελλήνων και να προσφέρει βοήθεια και συμπαράσταση σε όσους από αυτούς είναι στην ανάγκη

β. να διατηρήσει την επικοινωνία μεταξύ των εν Βελγίω Ελλήνων και την Μητέρα πατρίδα

γ. να  υπερασπιστεί τα συμφέροντα και δικαιώματα τους παντού και ανά πάσα στιγμή

δ. να αναπτύξει μεταξύ του Βελγίου και της Ελλάδος πολιτιστικές, τουριστικές και οικονομικές σχέσεις προς όφελος των δύο κρατών

Για την επίτευξη αυτών των στόχων θα πρέπει να χρησιμοποιεί κάθε μέσον όπως:

α. να ιδρύσει και να συντηρεί στις Βρυξέλλες μία χριστιανική ορθόδοξη εκκλησία και ένα σχολείο για την εκμάθησης ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας

β. να οργανώνει διαλέξεις, εκθέσεις, εορτές και κάθε άλλη δραστηριότητα

γ. να συμμετάσχει στην δράση κάθε ομάδας με ίδιο η συγγενή σκοπό

Αν και το καταστατικό της ΕΚΒ άλλαξε με την πορεία του χρόνου οι 31 Πρόεδροι μέχρι σήμερα αποδεικνύουν ότι το έργο της κοινότητας είναι σημαντικό. Διαχρονικοί οι σκοποί και στόχοι της και ειδικότερα σε μία περίοδο που η Ελλάδα βρίσκεται σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, η ΕΚΒ θα πρέπει να συνεχίσει το έργο της.

ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

Απο το 1945 έως και σήμερα διετέλεσαν πρόεδροι της Ελληνικής Κοινότητας Bρυξελλών οι  εξής

Απο το 1945 έως και σήμερα διετέλεσαν πρόεδροι της Ελληνικής Κοινότητας Bρυξελλών οι  εξής:

1945       :               Περήφανος Αθανάσιος –Γεώργιος

1945 : ( 11/11/1945)        :               Κόκκινος Μιχαήλ

1951-1955            :               Αλαμανής Βασίλειος

1955-1956            :               Τομπρόφ Μαρία

1956-1963            :               Κλήμης Ν.Μ.

1963-1964            :               Δημητρακόπουλος Δημήτριος

1965       :               Σκυλλάς Θεόφιλος

1965-1968            :               Γιάννακας Ιωάννης

1968-1975            :               Τσανάκης Ευάγγελος

1975-1977            :               Στεργίου Στέλιος

1977-1979            :               Χαραλαμπόπουλος Γεώργιος

1980-1983            :               Πεολίδης Ηλίας

1984-1986            :               Χαβουζούδης Βασίλειος

1987-1988            :               Νάτσιος Θωμάς

1988-1989            :               Δρουμπούρα Κατερίνα

1989-1991            :               Λοïζος Γεώργιος

1991-1992            :               Καραμανίδης Χρήστος

1992-1994            :               Σιγάλα Κατερίνα

1994-1996            :               Παντάλης Γιάννης

1996-1997            :               Γκόρπας Συμεών

1997-1999            :               Αλεξανδρής Σάκης

2000-2002            :               Τεγγελίδου Τζέσικα

2002-2004            :               Σιγάλα Αικατερίνη

2004-2007            :               Κατσαρέα Μαρίνα

2007-2009            :               Δήμας Ιωάννης

2009- σήμερα    :               Αργυρόπουλος Δημήτρης

 

******************

Χ.Α.

 

Add comment


Security code
Refresh

Ομογένεια, Ελλάδα. Κόσμος
********************************************************** Αγνή Παρθένε Δέσποινα ******************************************************************************************************************** ********************************************************** ************************ Φυλή του Αμαζόνιου βγαίνει για πρώτη φορά από τη ζούγκλα Ο Ελληνοκαναδός που πέρασε την "Πύλη της Κολάσεως" ********************************************************** **********************************************************

Τα γεγονότα στην ομογένεια, την Ελλάδα και τον κόσμο

  • Pause
  • Previous
  • Next
1/22
************************


*******************************************************************************************************************************

ORPHEE BEINOGLOU - INTERNATIONAL FORWARDERS AND LOGISTICS

 ********************************************************************************

********************************************************************************

THE OMOGENEIA MAGAZINE -

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΗΣΗΣ!

*****************************************************************************************************************************************************************

ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΦΕΤΟΣ, ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΛΟΥΣ!

TO OMΟΓΕΝΕΙΑ MAGAZINE  ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ , ΑΠΟ ΤΟ 2010, ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ. Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΦΕΤΟΣ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΩΘΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! 

*

9ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας-AEGINA MUSIC FESTIVAL 2014 - 17 CONCERTS, 120 ARTISTS

ΕΙΔΗΣΕΙΣ- VIDEOS

Διαμονή στη Μάνη στο Κτήμα Καραγεώργου:¨Eνα ταξίδι στο Θρύλο και την Ιστορία…

Το Mad Max: Fury Road : Ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά projects της επόμενης χρονιάς

Φυλή του Αμαζόνιου βγαίνει για πρώτη φορά από τη ζούγκλα

Monemvasia Municipality in 6'.. Watch our video!

OMOGENEIA MAGAZINE : The Most Visited Website from the Greeks Abroad!

Ο Ελληνοκαναδός που πέρασε την "Πύλη της Κολάσεως"

Daios Cove Gran Melia 5 Star hotel in Crete (Kreta)

DIASPORA GRECQUE: Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

 http://diaspora-grecque.com

Μηχανή του Χρόνου: Ο "τρελός Έλληνας", που έγινε σύμβολο του ηρωισμού και γραμματόσημο στην Αμερική

Παροχή πληροφοριών σε Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να εγκατασταθούν προσωρινά στο εξωτερικό

 Έλληνες πολίτες που τυχόν ενδιαφέρονται για παροχή πληροφοριών ως προς συνθήκες διαμονής, αγοράς εργασίας καθώς και θέματα εκπαιδεύσεως και... 

Για όσους θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία -Η Αυστραλοελληνική Κοινωνική Πρόνοια στο πλευρό των νεοφερμένων Ελλήνων

To IRINI HOTEL στα Λουτρά Αιδηψού, σας περιμένει

 IRINI HOTEL,Vyzantinon Aftokratoron 1, Loutra Aidipsou, 34300
 email: info@hotelirini.gr - tel: 22260 22634 & 22981, fax: 22260 22981,mob: : 697 643 4849

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Greece International

 Daily Greek News

Agenda

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...

Ομογένεια, Ελλάδα. Κόσμος

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Les Européens dans le Monde-

The Europeans  throughout the world

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤA ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ MAGAZINE
 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΕΙΤΕ 24/24 ΤΟ ΤΗΛΕOΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TOΥ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ MAGAZINE!

Με τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα, τον κόσμο, ταξίδια & περιπλανήσεις στο χώρο της Μόδας, σε συνεργασία με την τηλεόραση Oraia TV. Κάνετε κλικ ΕΔΩ

***********************

"KAΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ" Με τον ΦΩΤΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

* Θέλει να ελπίζει…

* Πάνε παραλία

* Φαντάσματα…

*  Δείγματα ανευθυνότητας…

* Πρωταπριλιά με τον Σόιμπλε στην Αθήνα

*  Σκληροί και αδιάλλακτοι…

* Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει

* Στην αναμονή ….

 * Αισιοδοξία υπό σκιά…

* Σύννεφο πάνε οι μίζες…

* Θολό τοπίο…

* Φως στο βάθος…

* Μορατόριουμ με τα τοκοχρεολύσια

* «Μαθήματα Θεολογίας»

*Εκτός ορίων

* Τις επόμενες ημέρες θα κριθούν τα πάντα

* Το μάθημα των Θρησκευτικών

* Σφαλιάρες και... αγάπες

* Η γαλλική εξουσία επιλέγει Ελλάδα!

* Η δύσκολη «επόμενη μέρα»

* Μαύρη επέτειος…

* Σε κλοιό πιέσεων…

* Τρέχουν τα «χαράτσια»…

* Ιβάν ο Τρομερός

* Δεν τραβάει…

* Σε ναρκοπέδιο… Εμπρός αγρότες, πίσω ναυτεργάτες και… στη μέση η τρομοκρατία!


Χωρίς περίοδο χάριτος και υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών, η κυβέρνηση καλείται να εντείνει τις προσπάθειές της, προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος και να θέσει εκ νέου σε τροχιά υλοποίησης το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Τα χρονικά περιθώρια πολύ στενά, οι δεσμεύσεις επιτακτικές, οι αποκλίσεις σοβαρές, ενώ ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 8,1 δις ευρώ, είναι σπαρμένος με προαπαιτούμενα και… αγκάθια.

 

Οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της Τρόικα τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα είναι σκληρές και επίπονες, ενώ φηλά στην ατζέντα παραμένουν τα… συνήθη θέματα: Αναδιάρθρωση του Δημόσιου Τομέα, με απολύσεις και εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας, εκσυγχρονισμός του φορολογικού συστήματος, αποκρατικοποιήσεις, έλλειμμα σε ασφαλιστικά ταμεία και ΕΟΠΠΥ, αλλά και υστέρηση εσόδων, δημοσιονομικό κενό κ.ά.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τρόικα θα είναι περισσότερο απαιτητική από προηγούμενες φορές, λόγω των καθυστερήσεων που προκάλεσε η κυβερνητική κρίση, με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ.

 

Στην κυβέρνηση πάλι, δεν θέλουν να ακούν για νέα μέτρα, περικοπές στις παροχές των ασφαλισμένων κλπ. Αντίθετα, προτίθενται να ζητήσουν παράταση για την υλοποίηση της δέσμευσης για τη μετακίνηση 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, καθώς μέχρι τις 15 Ιουλίου που λήγει η προθεσμία, ο χρόνος δεν επαρκεί.

 

 

Χαμηλές πτήσεις

 

Χαμηλός ο πήχης των προσδοκιών από τη νέα (δικομματική) κυβέρνηση που σχηματίστηκε μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ. Σε κρίσιμα υπουργεία τοποθετήθηκαν πρόσωπα χωρίς διοικητική εμπειρία και τις σχετικές γνώσεις, ενώ σε άλλα, οι επιλογές του πρωθυπουργού προκάλεσαν απορίες και ερωτηματικά.

 

Κίνηση υψηλού ρίσκου για τον Αντώνη Σαμαρά, η απόφασή του να αναθέσει το υπουργείο Υγείας στον Άδωνι Γεωργιάδη και το Διοικητικής Μεταρρύθμισης στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η εντυπωσιακή είσοδος στην κυβέρνηση του Ευ. Βενιζέλου (αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών), προκάλεσε τη δυσφορία του Δ. Αβραμόπουλου, που πήρε την άγουσα για την υπουργείο Άμυνας. Αλλά και τις γκρίνιες των ακραιφνών νεοδημοκρατών, που είδαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αναγορεύεται σε νούμερο 2 της κυβέρνησης.

 

Στην ομιλία του, κατά την πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ «μας ενώνει το συμφέρον της χώρας» και ως εκ τούτου «δεν θα αφήσουμε να μας χωρίσουν τα μικρά». Έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την ολοκλήρωση με θετικό τρόπο των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα και σε δεύτερο χρόνο την ανάκαμψη και την αποφυγή νέων μέτρων λιτότητας. Ώστε σε… τρίτο χρόνο να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων και την αποκατάσταση της ασφάλειας των πολιτών.

 

 

Και η μηχανή παραγωγής πρέσβεων εκ προσωπικοτήτων, καλά κρατεί…

 

Απαλλάχθηκε με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, στις 13 Ιουνίου, από τα καθήκοντά του στην Διπλωματική Υπηρεσία και συμπληρώνοντας και την τρίμηνη παράταση που εδικαιούτο, ο Αναστάσιος Μητσιάλης και συνταξιοδοτείται, μιας και συμπλήρωσε το εξηκοστό έτος της ηλικίας και την 35ετή συντάξιμη υπηρεσία (αν και δεν του φαίνεται πάντως…).

 

Την ίδια ημέρα όμως, με απόφαση του Δ. Αβραμόπουλου, απενεμήθη στον Αν. Μητσιάλη ο τίτλος του Πρέσβη εκ Προσωπικοτήτων για 24 μήνες, με «καθήκοντα υπηρεσιακού γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών».

 

Η 13η Ιουνίου αποδείχθηκε παραγωγική ημέρα για τον Δ. Αβραμόπουλο, καθώς διορίστηκε η Αικατερίνη Δασκαλάκη Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων για δύο χρόνια με «καθήκοντα μονίμου αντιπροσώπου της Ελλάδος στην ΟΥΝΕΣΚΟ».

 

 

Με σημαία την Ελλάδα στο ΝΒΑ

 

Τα αδέλφια Αντετοκούμπο, αν και νιγηριανής καταγωγής, έχουν κουραστεί να επαναλαμβάνουν το πόσο Έλληνες αισθάνονται και είναι. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικές εικόνες που δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητες. Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ο 19χρονος Γιάννης Αντετοκούνμπο επελέγη στο Νο 15 του ντραφτ του ΝΒΑ από τους Μιλγουόκι Μπακς. Η ακαριαία αντίδραση του πρώην παίκτη του Φιλαθλητικού, ήταν να κάνει το σταυρό του, ενώ ο αδελφός του Θανάσης τινάχθηκε από τη θέση του και άρχισε να ανεμίζει την ελληνική σημαία. Το έκανε με την καρδιά του, μολονότι χρειάστηκε να περιμένει 20 χρόνια για την έκδοση του ελληνικού διαβατηρίου και φυσικά ευγνωμονεί το Θεό, γιατί –κακά τα ψέμματα– χωρίς το ταλέντο στο μπάσκετ, αυτός και ο αδελφός του θα ήταν δύο από τα χιλιάδες παιδιά μεταναστών που ζουν στη χώρα μας χωρίς ιθαγένεια.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τη συλλογική σύμβαση του ΝΒΑ, οι ετήσιες μεικτές απολαβές για το Νο 15 του πρώτου γύρου του ντραφτ είναι 1.493.800 δολάρια (1,14 εκατομμύρια ευρώ) για τον πρώτο χρόνο, 1.561.000 (1,19 εκατομμύρια ευρώ) για το δεύτερο και 1.628.300 (1,25 εκατ. ευρώ) για τον τρίτο, με την ομάδα να διατηρεί την οψιόν ανανέωσης μετά τη δεύτερη σεζόν.

Divided Families: Greek children left behind as parents seek money abroad

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΕΥΧΗ ΜΑΣ


*******

*******
*******
*******
******
******
**********************
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΑΜΒΑΚΗΣ
**********************

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Δρ ΟΛΓΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

-  ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΡ. ΟΛΓΑΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΣΑΕ

- ΔΡ. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: “ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ”

- ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΜΜΕ

- Την αποζημίωση των μικροαποταμιευτών ομολογιούχων ζητά η Γραμματέας του ΣΑΕ Δρ.Όλγα Σαραντοπούλου

***************

GREECE INTERNATIONAL

Greek News Agenda

GRECE HEBDO

Griechenland Aktuell

"Boletín Griego de Noticias "a new weekly bulletin in Spanish

Yunanistan'a bir Pencere

Δελτίο στην Κινεζική γλώσσα
***************